חייגו: 054-4444-439

בניית אתר דינאמי

בניית אתר דינאמי

שרת-אחסון

רבים חושבים בטעות שבניית אתר תדמית משמעה תלות נצחית וחתונה קתולית עם בונה האתר. מאמר זה נועד להסביר מדוע אין זה כך. מה ההבדל בין אתר דינאמי לסטאטי – כך שתוכלו להחליט איזה אתר מתאים לכם.

מהו אתר סטאטי

נהוג לכנות אתר סטאטי, כאתר הבנוי מקבצי Html, אשר איננו מורכב על מערכת ניהול תוכן, אין בו מסד נתונים ועדכונו כרוך בעריכת קבצי Html. בעצם – מודבר באתרים הראשונים שהרכיבו את האינטרנט. בראשית ימיו כל האתרים היו סטאטים. יש להדגיש כי שפת ה- Html התפתחה מאז וכיום קיימת גרסה 4, כאשר Html 5 כבר בדרך. ובכל זאת, הצורך בעריכת דף ה- Html עצמו, הופכת את ניהול האתר למסורבלת. לשם ההמחשה, אם יש לי תפריט שחוזר בכל הדפים באתר, ואני רוצה לשנות בו פריט אחד, עליי לשנות אותו בכל אחד מהדפים באופן ידני. כמובן שעל מנת לשנות עליי להיות בעל ידע מתאים. אתרים אלו עקב היותם מסורבלים ומורכבים לעריכה הפכו בשנים האחרונות להיות יותר ויותר נדירים.

מהו אתר דינאמי

אתר דינאמי הוא אתר שניתן לרענן, להחליף ולשנות את מרבית תוכנו דרך מערכת ניהול תוכן, ללא צורך בפעולות מורכבות של שינוי קוד, תכנות נוסף והתעסקות עם קבצי המקור. זאת בניגוד לאתר סטאטי שתוכנו קבוע וכל פעולת ריענון, שינוי או החלפה, כרוכה בהשקעה. כיצד זה נעשה? מאחורי האתר הדינאמי עומד בסיס נתונים. מדובר בטבלאות שמקושרות אחת לשנייה. הדפים באתר שכזה נוצרים באופן דינאמי, בזמן צפיית הגולש. מערכת התוכן שעומדת מאחורי אתר דינאמי כתובה בשפת שרת (PHP או ASP) ומתוכננת כך שבעל האתר המצוי, ללא כל הבנה, יוכל באמצעות ממשק קל, לערוך כמו בתוכנת Word, את תכני האתר שלו ולעדכנם.

האם קיימים עדיין אתרים סטאטיים?

באופן טבעי אתרים סטאטים עדיין קיימים. הם מהירים יותר לבנייה, דורשים מעט נפח אחסון וזולים באופן משמעותי מאתרים דינאמיים. לעיתים החיסרון שלהם, כלל איננו מהווה חיסרון…

זיהוי הצורך באתר דינאמי

לשם ההמחשה הבה נדמיין שלסטודיו לציורי שמן נבנה אתר ובו גלרייה המציגה תיק עבודות. מאחר שהסטודיו מעדכן את עבודותיו, יש צורך לעדכן ולהוסיף תמונות בגלריית האתר. במידה ונבנה לסטודיו אתר סטאטי, ייאלץ הסטודיו לעשות אחד מהשניים – לעדכן את דפי ה- Html לבדו – מעשה הכרוך בכניסה לעורך Html (דוגמת DreamWeaver) ולעדכן תגיות בעצמו. פעולה זו מצריכה ידע מסויים. כמובן שככל שדף ה- Html מורכב ומכיל קטעי JavaScript האחראים על אנימציה, תחלופת תמונות ועוד, כך פעולות העריכה והשינוי הופכות למורכבות יותר. יחד אם זאת, אם נבנה לסטודיו אתר דינאמי עם מערכת ניהול תוכן – עדכון של תמונות נוספות בגלריה יצריך כניסה לפאנל הניהול, לחיצה על כפתור Browse, בחירת התמונה ואישור העלאתה. המערכת לבדה עושה את כל הפעולות המורכבות מאחורי הקלעים (עדכון מסד הנתונים בקובץ החדש, עדכון הקישור בגלריה לתמונה החדשה וכו'). מכאן, במידה ובעת אפיון אתר מגלים כי יהיה צורך בעדכונים תכופים, רצוי לבנות אתר דינאמי. אך יכול גם להיות מצב הפוך – משרד עורכי דין, שמעוניין בבניית אתר תדמית שיהווה עבורו כרטיס ביקור בלבד. המשרד לא מעוניין בעדכון תכנים ושינויים תכופים, הוא מעוניין באספקת מעט מידע אודות הצוות, הלקוחות, היסטוריית המשרד ודרך ליצירת קשר. למשרד שכזה חבל להשקיע במערכת ניהול תוכן ותחזוקתה.

יתרונות נוספים לאתר הדינאמי

זהו המקום לציין כי רק אתר דינאמי תומך באפשרויות וממשקים מתקדמים כגון ניהול משתמשים, הטמעת פורומים, ניהול טופס יצירת קשר המעודכן באתר (ולא רק במייל), ניהול דף מבקרים ועוד. הסיבה כמובן נובעת מהשענות האתר על בסיס נתונים המאפשר הכלה והזנה של מידע.

חסרונות האתר הדינאמי

החסרון באתרים דינאמים הוא עלותם הכספית הגבוה (יחסית) וכן זמן ההקמה הממושך (יחסית). יחד עם זאת הסבלנות והמחיר משתלמים בסוף, שכן באתר סטאטי, במידה ותזדקקו לעדכון האתר (אפילו הקטן ביותר) תאלצו לשלם, בעוד שבאתר דינאמי תוכלו לעדכן בעצמכם. בנוסף – כיום, מערכות ניהול תוכן פתוחות כגון Joomla, WordPress, Drupal ועוד, מאפשרות הוזלה נוספת של האתרים הדינאמים והפיכתם למשתלמים במיוחד. צרו עימנו קשר עכשיו לקבלת הצעת מחיר וייעוץ חינם, ללא כל התחייבות, ותופתעו מהמחיר האטרקטיבי לאתר דינאמי.

לא מצאתם את התוכן שחיפשתם? חפשו את התוכן אליו תרצו להגיע

לא מצאתם את התוכן שחיפשתם? חפשו את התוכן אליו תרצו להגיע

לא מצאתם מה שחיפשתם? חפשו את התוכן שאליו תרצו להגיע.